Eteeriset öljyt kesäloman joka tilanteeseen

Kesä tuo tullessaan raikkaan meren ja mökkisaunat, toivottavasti ystävien ja sukulaisten tapaamiset. Valoisat yöt, hyttyset ja punkitkin. Eteeriset öljyt ovat luonnollinen tapa karkoittaa epämieluisat hyönteiset, ja niistä saa iloa, apua, rohtoa ja rentoutusta kesän kaikkiin hetkiin.

Ideoita eteeristen öljyjen käyttöön:

  • Luonnollisen ja kemikaalittoman punkki- ja hyttyskarkotteen saat, kun sekoitat pieneen spray-pulloon puoli desilitraa vettä, 10 tippaa laventelia, 10 tippaa sitruunaa, 10 tippaa eucalyptusta ja 5 tippaa teepuuta. Suihkuta seosta vaatteille, älä suoraan iholle. Voit suihkutella myös petivaatteita ja kenkiä – kaikkea mihin punkit tykkäävät kiivetä, mutta missä toivot niiden pysyvän loitolla. Ota spray mukaan metsäretkelle ja suihkuttele tasaisesti housunlahkeisiin ja hihansuihin. Eteeriset öljyt tekevät samalla hyvää mielelle, mutta punkit ja hyttyset karttavat niitä.
  • Nukahtamisvaikeuksiin ja valoisiin öihin auttaa laventeli. Laventelia on käytetty satoja vuosia rauhoittamaan mieltä. Tiputa laventelia suoraan tuoksukivelle ja pidä kivi yöpöydällä. Laventeli on myös ihana kesätuoksu: tippa ponnariin tai paidan kokolappuun niskassa antaa ihanan parfyymintuoksun koko päiväksi – ilman kemikaaleja.
  • Kesän rentouttavimpiin hetkiin kuuluu tietysti sauna. Lisää lihasjännityksiä laukaisevaa eucalyptuksen eteeristä öljyä pari tippaa löylyveteen ja heitä kiukaalle. Eucalyptus tuoksuu ihanasti löylyn ajan, mutta ei enää seuraavalla saunakerralla. Eucalyptus rentouttaa kehoa ja laukaisee stressaantunutta mieltä.
  • Sitruunan eteerinen öljy on mökkisiivojan paras apuri. Luonnollinen ja virkistävä sitruunaöljy sopii mökin, veneen ja kodin pintojen puhdistukseen. Lisää suihkepulloon muutama tippa fairya, 10 tippaa sitruunan eteeristä öljyä, 0,5 dl väkiviinaetikkaa ja 4 dl vettä. Suihkuta ja pyyhi – luonnollista ja biohajoavaa pesuainetta voi käyttää myös terassikalusteiden ja vaikka trampoliinin puhdistukseen. Letkulla suihkuttelu ja pesu on turvallista tehdä suihkuttelun jälkeen, sillä siivoussuihkeen ainesosat ovat biohajoavia.

  • Teepuun eteerinen öljy puolestaan on kaikkien pienten haavojen ja nirhaumien, syylien, rakkuloiden, huuliherpeksen ja finnien kätevä ja tehokas apuri. Kostuta pumpulipuikon pää teepuuöljypulloon ja painele ongelmakohtaan. Teepuuöljy on eteerisistä öljyistä niitä harvoja, joita voidaan käyttää suoraan iholle.

Kesän parhaat lahjat ja tuliaiset ovat biohajoavia ja kotimaisia. Tutustu ihanaan uutuuspakettiimme, jossa on diffuuseri eli tuoksukivi ja neljä eteeristä öljyä.

Ihanaa alkanutta kesää!

Lue myös nämä: