Näin syntyi SEES: luonto, laatu ja design

Ihanaa, löysit tiesi SEESin maailmaan! SEES Companyn tarina alkoi vuonna 2019, kun huomasin kaipaavani kotimaista vaihtoehtoa kodinpuhdistus- ja luonnonkosmetiikkamarkkinoille, joissa yhdistyisivät nämä kolme: luontoystävällisyys, raaka-aineiden korkea laatu ja suomalainen design. Markkinoilla oli kyllä kauniita tuotteita, mutta ne eivät kestäneet tuotteiden alkuperän selvittämistä, ja sitten oli luonnonmukaisia ja puhtaita tuotteita, joissa ei oltu hyödynnetty suomalaista vahvaa muotoilu- ja designosaamista. Tavoitteenani oli luoda tinkimätön kotimainen brändi, joka ei lintsaa missään kohtaa. Työtä on määrittänyt tuotannon jokaisessa vaiheessa eettisyys, laatu ja halu tehdä parasta. Syntyi tuoteperhe, joka tuo mielekkäitä hetkiä suomalaisten arkeen sekä ekologisuudellaan että estetiikallaan.

Valikoimaamme kuuluvat pyykkietikat, eteeriset öljyt, tekstiilisuihkeet ja ihoöljyt, joita kaikkia yhdistää 100 % aitojen eteeristen öljyjen hienostunut tuoksumaailma. Tuotteeemme ovat vegaanisia, eikä niissä ole eläinperäisiä tai geenimuunneltuja aineita, mineraaliöljyjä, silikaatteja, keinotekoisia väri- tai tuoksuaineita eikä mitään säilöntäaineita. Tuotteet on valmistettu ilman eläinkokeita.

Sovussa arjen kanssa

Kaikki meistä kaipaavat piristystä ja iloa arkisiin hetkiin – näinä poikkeuksellisina aikoina varmasti enemmän kuin koskaan. Vietämme aikaa kotona nyt ennätyksellisen paljon. On tärkeää, että arjen askareet tuntuvat mielyttäviltä ja ravitsevat kaikkia aistejamme. Biohajoavissa pyykkietikoissamme on käytetty vain luomulaatuista väkiviinaetikkaa, sekä tuoksuina 100 % aitoja eteerisiä öljyjä. Tuoksuyhdistelmiä on valittavana neljä erilaista, jotka vaikuttavat mieleen eri tavoin: virkistäen, rauhoittaen, voimistaen ja tasapainottaen. Pyykinpesun lomassa eteeriset öljyt hoivaavat meitä, samalla kun etikka tekee hyvää paitsi tekstiileille myös pyykinpesukoneelle.

Oletko pohtinut, miten raikastaa kotieläimiä kuljettanut auto, joogamatto, huonekalut, mummolan ryijy tai jääkiekkovarusteet? Luomulaatuiset ja biohajoavat etikkapohjaiset ja monikäyttöiset SEES tekstiilisuihkeet raikastavat vaikeasti pestävät ja tunkkaiset tekstiilit. Tekstiilisuihkeet sopivat myös monille kodin koville pinnoille, kuten puupintojen puhdistukseen sekä kalkkiroiskeiden tehokkaaseen puhdistukseen saunan lasiovesta tai suihkuseinästä. Luonnollinen ja kemikaaliton tekstiilisuihke on omiaan lapsiperheisiin, joissa halutaan vähentää kodin kemikaalikuormaa ja säästää luontoa. Suihkauta ja anna kuivua. Etikka haihtuu kuivuessaan ja jäljelle jää vain eteeristen öljyjen hienostunut tuoksu.

Luonnonkosmetiikkastandardit täyttävät SEES ihonhoitoöljyt ovat viinirypälesiemenöljypohjaisia, eteerisillä öljyillä viimeisteltyjä ihon korkealaatuisia kosteuttajia. Öljyt ja niiden tuoksuyhdistelmät ja laatu ovat ainutlaatuisia Suomessa ja niiden tuotekehitys on ollut pitkän työn tulos. Ihoöljyt ovat valmistettu Suomessa, eikä niissä ole mitään keinotekoisia ainesosia tai hajusteita. Nopeasti imeytyvät öljyt sopivat herkällekin iholle, raskausvatsalle, vauvahierontaan ja atooppiselle iholle. Valikoimassamme on kolme ihoöljyä: tuoksuton, sekä kaksi eteerisillä öljyillä tuoksutettua ihon korkealaatuista kosteuttajaa, niin naisille kuin miehille.

Kodissa vallitseva tunnelma, keskittymistä vaativat opiskelu- ja etätyöt, rentoutuminen ja rauha ovat tärkeitä elementtejä ja rauhallisen kodin peruspilareita. Eteeristen öljyjen vaikutukset tiedetään jo satojen vuosien takaa. SEESin eteeriset öljyt ovat 100 % aitoja ja ne on valittu suomalaiseen mielenmaisemaan ja sääolosuhteisiin sopiviksi. Valikoimaamme kuuluu neljä eteeristä öljyä: teepuu, laventeli, eucalyptus ja sitruuna.

Suomalainen laatu ja osaaminen

Päivittäiset rutiinit ovat urautuneet meihin kuin vuosikausien ajan toistetut askelmerkit. Ne ovat toimia, jotka selvittelevät arjen solmuja ja saavat elämän soljumaan mutkattomammin.  SEES tekee kanssasi arjen hetkistä erityisiä ja kauniita: sellaisia, jotka luovat mielekkäitä arkimuistoja vuosiksi eteenpäin. Mikään ei kuitenkaan synny itsestään. SEESin maailma ja tuotteet ovat suuren työn tulos ja kiitos kuuluu monelle.

SEESin visuaalisen maailman on luonut graafikko Päivi Häikiö, kuvitukset loi kuvittaja Maria Sann ja valokuvien takana ovat valokuvaajat Christian Jakowleff, Sanna Lehto ja Riikka Kälkäjä. Taustalla on ollut huima joukko suomalaisia eri alojen ammattilaisia, joista jokaista käy nöyrä kiittääminen. Ilman teitä tästä unelmasta ei koskaan olisi tullut totta.

Tervetuloa SEESin maailman ja olemaan sovussa arjen kanssa.

Elisa
SEES Companyn perustaja

Lue myös nämä: