Akneiho ei kaipaa kemikaaleja – eteeriset öljyt puhdistavat

SEES eteerinen öljy laventeli teepuu eucalyptus sitruuna

Epäpuhdas ja ongelmainen akneiho ei kaipaa kemikaaleja. Luonnon omat ihmeaineet, laventelin ja teepuun eteeriset öljyt, kuivattavat finnit ja näpyt iholta tehokkaasti ja samalla desinfioivat epäpuhtaudet.

Teepuun eteerinen öljy on vuosisatoja vanha luontaisesti antibakteerinen luonnon lääkeaine. Teepuun eteerisellä öljyllä voidaan hoitaa ihon pieniä haavaumia, tulehduksia, finnejä, kynsisieniä, syyliä ja huuliherpestä. Teepuuöljyä voi käyttää laimentamattomana pieniä määriä suoraan iholle tai laimennettuna laajemmalle alueelle. Aknesta kärsivälle iholle voit kokeilla kastaa vanupuikon pään teepuuöljyyn ja painella hellästi finnien päälle. Jos ongelma-alue iholla on laajempi kannattaa sekoittaa muutama tippa teepuun eteeristä öljyä veteen ja pyyhkiä iho omatekoisella kasvovedellä. Epäpuhdas iho kaipaa päivittäistä puhdistusta ja huoltoa.

Laventelin eteerinen öljy tunnetaan puolestaan arpien ehkäisijänä ja niin ikään antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi tulehdusten ehkäisijänä. Laventelilla on ihohuokosia supistava vaikutus ja se sopii ihon puhdistukseen ja ihon öljypitoisuuden tasapainottamiseen. Laventelin käyttö on ihanteellista iltarutiinien aikaan, sillä sen huumaava tuoksu rentouttaa ja auttaa nukahtamaan. Laita muutama tippa laventeliöljyä perusöljyn (kuten SEES No. 3 Tuoksuton) sekaan ja kosteuta iho. Monikäyttöinen laventeli sopii mielen rauhoittajaksi myös sellaisenaan tyynyliinan kulmaan tai lakanapyykin pesuveteen.

TÄSSÄ MUUTAMA YKSINKERTAINEN OHJE LAVENTELIN ETEERISEN ÖLJYN KÄYTTÖÖN:

LAVENTELI-VARTALOÖLJY:

Lisää kämmenelle loraus perusöljyä ja siihen suoraan muutama tippa laventelin eteeristä öljyä. Hiero vartalolle etenkin iltaisin, sillä laventeli rauhoittaa.

HYTTYSKARKOITE:

Laita tippa laventelia hiuksiin tai paidan niskassa olevaan koko-lappuun. Toimii paitsi ihanana luonnollisena hajuvetenä, mutta myös hyttyskarkotteena. Paras ja puhtain kesätuoksu!

KÄSISAIPPUAAN JA SUIHKUGEELIIN:

Tuoksuton käsisaippua tai suihkugeeli saa ihanan ja luontaisesti antiseptisen sekä raikkaan tuoksun, kun laitat 5-10 tippaa laventelia suoraan valmiin tuotteen joukkoon. Ei kemikaaleja ja mieli rentoutuu suihkussa ja käsien pesulla.

AKNEIHON HOITO JA FINNIT:

Laita tilkka haaleaa vettä mukin pohjalle ja lisää sinne pari tippaa laventelin eteeristä öljyä. Kostuta vanulappu itsetehtyyn kasvoveteen ja sivele ongelmakohtiin, kuten selän alueelle. Vältä laventelin joutumista silmiin.

 

TUTUSTU TARKEMMIN ETEERISIIN ÖLJYIHIMME

SEES No. 1 Teepuun eteerinen öljy

SEES No. 2 Laventelin eteerinen öljy

Neljän eteerisen öljyn pakkaus edullisemmin tästä.