Eteeristen öljyjen käyttö ja vaikutukset

Eteeristen öljyjen käyttö fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin lähteenä tunnetaan jo vuosisatojen takaa. Eteeriset öljyt ovat yhden kasvilajin osasta kerättyjä puhtaita luonnonöljyjä. Aidot eteeriset öljyt saadaan höyrytislaamalla kasvin kukasta, hedelmästä, siemenistä, lehdistä, pihkasta tai juurista. Aidoissa eteerisissä öljyissä ei ole mitään kemiallisia täyteaineita, eikä niistä ole poistettu mitään. Eteerisiä öljyjä on käytetty ympäri maailman jo vuosituhansien ajan hoitamaan kehoa ja mieltä, sekä tuomaan tuoksua.

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää tuomaan tuoksua, mutta öljyjen ominaisuudet tekevät keholle paljon muutakin. Osa öljyistä virkistää mieltä, toiset rauhoittavat. Joillakin eteerisillä öljyillä on yhteys ruoansulatukseen tai aineenvaihduntaan. Eteeriset öljyt myös rentouttavat, laukaisevat stressiä, auttavat keskittymään ja nukahtamaan.

Eteeristen öljyjen käyttötapoja

Aromaterapia on eteeristen öljyjen käyttämistä sairauksien luonnonmukaisessa hoidossa sekä hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämisessä ja edistämisessä. Eteerisiä öljyjä käytetään aromaterapiassa eri tarkoituksiin. Eteerisillä öljyillä aktivoidaan ihmisen tunne-elämän tasapainoa ja harmoniaa, sekä aktivoidaan kehoa. Hoitavassa aromaterapiassa öljyjä käytetään ulkoisesti hieronnassa, hauteissa, kylvyssä tai höyryhengityksessä.

Aromaterapiahieronnassa eteeriset öljyt laimennetaan johonkin perusöljyyn, kuten SEES ihoöljyissä viinirypälesiemenöljyyn. Eteeriset öljyt eivät liukene veteen, mutta ne sekoittuvat hyvin kasviöljyihin ja alkoholiin. Eteeristen öljyjen koostumus ei ole kovin öljymäinen, vaan pikemminkin kevyt ja ne haihtuvat nopeasti. Eteeriset öljyt toimivat mieleen ja kehoon monin eri tavoin, toisin kuin keinotekoiset ja kemialliset hajusteet, jotka vain tuoksuvat hyvälle.

Verkkokaupassamme on myynnissä neljä erilaista eteeristä öljyä. Kaikki eteeriset öljymme ovat 100 % puhtaita ja aitoja luonnontuotteita. Olemme valinneet juuri nämä eteeriset öljyt niiden ominaisuuksien, eettisyyden, puhtauden ja kestävyyden vuoksi osaksi tuotevalikoimaamme.

Lue kustakin eteerisestä öljystä, sen ominaisuuksista ja käyttötavoista tarkemmin verkkokaupastamme:

No. 1 Teepuu
No. 2 Laventeli
No. 3 Eucalyptus
No. 4 Sitruuna

Turvallinen käyttö

Eteeriset öljyt ovat sellaisenaan myrkyllisiä, eikä niitä saa nauttia sisäisesti. Eteeriset öljyt tulee säilyttää lasten ulottumattomissa ja niissä pitää noudattaa aina annosteluohjeita. Varo eteeristen öljyjen joutumista silmiin. Suurinta osaa eteerisistä öljyistä ei saa käyttää laimentamattomana iholle. Huomaa tämä myös esim. kylpyvedessä: öljy ei liukene veteen, jolloin se voi osua suoraan ihoon, jäädessään veden pinnalle. Eteerinen öljy sekoitetaan aina ensin johonkin perusöljyyn (esim. SEES tuoksuton viinirypälesiemenöljy) ja sen jälkeen kylpyveteen tai iholle. Eteerisiä öljyjä ei suositella lapsille, eikä niiden laajaa käyttöä myöskään suositella raskaanaoleville.

Lue myös nämä: