Julkaistu

Kuka ja mikä SEES?

Elisa Koivumaa SEES company

Ensin

Kaikki alkoi jo kauan aikaa sitten. Ainakin kymmenen vuotta sitten, ellei jo lapsuudessani. Nimittäin kiinnostukseni esteettisesti kauniisiin asioihin. Ei kalliisiin tai kiiltäviin, vaan sellaisiin, jotka me helposti sivuutamme huomiotta, vaikka ne ansaitsisivat pysähtymisen ja pienen viipyvän katseen.

Kymmenen vuotta sitten muutin perheeni kanssa mieheni työn perässä Japaniin. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, olin tullut kotiin. Ihmisten sivistyneisyys, rauhallisuus, vähäeleisyys ja eristäytyneen saarivaltion itseriittoisuus oli mykistävää. Toisaalta kaikki tuntui olevan hyvin samanlaista kuin Suomessa. Arvostus luontoa kohtaan, hiljaisuus, kylpykulttuuri ja toisten henkilökohtaisen tilan kunnioitus olivat asioita, jotka olivat meille suomalaisille tuttuja. Meitä ei kummastuttanut täysinäiset, mutta täysin hiljaiset metrot tai vähäeleiset puistot ilman muovisia ja pyöriviä viihdytysvempeleitä. Oli muutama kivi, puska ja keinu. Toisille askeettista tai jopa ankeaa, itselleni ihanan yksinkertaista ja mielikuvitusta ruokkivaa.

Kun viiden vuoden jälkeen muutimme takaisin Suomeen, tuntui ettei mikään ollut muuttunut täällä. Tavarat kauppojen hyllyillä olivat samat – kausimakuja oli ehkä tullut muutama lisää. Missä näkyi Suomen puhdas luonto ja luonnonmukaiset raaka-aineet? Missä oli se design, josta ylpeydellä olimme kertoneet aasialaisille ja tuumineet sen olevan oikeasti maailman parasta? Ei ainakaan markettien hyllyillä. Tein lähikaupassani saman havainnon kerta toisensa jälkeen: on melkein mahdotonta ostaa kuluttajatuotteita, jotka olisivat puhtaista raaka-aineista, kotimaisia ja kauniita.

Syntyi SEES – yritys, jonka tarkoituksena on tuoda seesteisyyttä keskelle arjen kiireitä.

Vuosi kului ja useasti pohdin, että tämä on se kohta yrittäjille, jossa moni lyö hanskat tiskiin. Yksinkertaisista asioista tulee vaikeita, kun ne pitää ratkaista yksin. Jo alkuvaiheessa päätin luoda verkoston, jonka kanssa ratkon asioita. Yritin löytää joka alalta SEESille parhaan kumppanin – parhaan graafikon, parhaan valokuvaajan, parhaan kemikaaliasiantuntijan ja niin edelleen. Se jos mikä on ollut oikea valinta.

Ensimmäisen toimintavuoden aikana tuotteet löysivät oikeat raaka-aineet ja reseptit. Visuaalinen maailma luotiin arvostamaan suomalaista puhdasta luontoa ja japanilaista yksinkertaista estetiikkaa. Kantavana teemana on ollut käyttää vain aitoja eteerisiä öljyjä, mikä on ohjannut tekemistämme yllättävän paljon. Keinotekoisten tuoksuaineiden käyttö olisi ollut huomattavasti helpompi tie, mutta halusimme tuottaa ihmisille lisäarvoa ja ylevöittää arkea aitojen tuoksujen kautta. Toisena toimintavuonna avautui verkkokauppa.

Elisa Koivumaa toimitusjohtaja SEES
SEES Companyn tuotteet valmistetaan mahdollisimman luonnollisista raaka-aineista Suomessa. (Kuva: Sanna Lehto)

Nyt

Tällä hetkellä SEESin tuotteita myydään muutamassa kymmenessä liikkeessä Suomessa oman verkkokauppamme lisäksi. Japanista tuli melko pian yhteydenotto ja kesällä 2021 tuotteet lanseerattiin 19 liikkeessä ympäri Japanin. Unelmasta oli tullut totta.

Sain alussa kaikenlaisia neuvoja. Kuten, että kehenkään ei kannata luottaa, kaikesta pitää tehdä kirjallinen sopimus ja ulkomaan markkinat ovat tosi haastavia. Olen samaa ja eri mieltä. Sopimuksia on tehty, hyviä ja huonoja. Mutta pääasiassa Suomessa toimivat yritykset ovat täyden luottamuksen arvoisia. Usein pienempien yritysten kanssa on helpompi toimia ja suhteesta tulee luottamusta henkivä ja henkilökohtaisempi. Eniten olen ollut yllättynyt siitä, miten avoimesti toisia autetaan ja omaa tietoa jaetaan. Suomessa on upeaa yrittäjähenkeä ja yhteistä tahtoa tehdä asioita.

Seuraavaksi

Nuori yrityksemme on saanut hienomman startin, kuin ikinä uskalsin toivoa. Työpöytä pulppuaa uusia mahdollisuuksia, ideoita ja tuoksuyhdistelmiä. Kaiken uuden keskellä tärkeimmältä tuntuu kuitenkin kuunnella sitä marketin hyllyvälissä seilaavaa kiireistä ja väsynyttä perheenäitiä tai isää, joka ei jaksa joka solullaan perehtyä tuotteen INCI-listaan. Joka kuitenkin haluaa ostaa vastuullisesti tuotetun, kauniin ja laadukkaan tuotteen Suomesta. Tuotteen pitää aidosti tuottaa ihmiselle iloa arkiaskareiden lomassa ja oikeasti tehdä vaikkapa pyykinpesusta vähän miellyttävämpää.

Elisa Koivumaa SEES Company toimitusjohtaja
– Ajattelen, että SEES on ennen kaikkea tuoksutalo. Eteeristen öljyjen vaikutukset mielelle ovat huikeita. Käsien peseminen voi olla piristävä kokemus tai eteerisillä öljyillä tuoksutetun soijavahakynttilän polttaminen rentouttaa. (Kuva: Sanna Lehto)

Päivinä, jolloin yrittäjyys tuntuu tahmealta ja usko omaan tekemiseen hiipuu, ajattelen asiakkailtamme saamia palautteita. Erityisesti yksi käsisaippuastamme saatu viesti on jäänyt mieleen:

”Piilottelen saippuapulloa lapsilta ja nostan aina esiin, kun tulee vieraita. Käyn välillä nuuhkaisemassa tuoksua muuten vaan. Olen koukussa, kiitos että piristätte tätä kautta ruuhkavuosiani.”

Kun ajattelen tätä, voin ajatella onnistuneeni ainakin yrittämisen yhdellä saralla. Se tekee minut onnelliseksi ja inspiroituneeksi. Ihmisten arki ja onni koostuu pienistä kiireen keskellä olevista asioista. Niissä hetkissä haluamme osaltamme olla läsnä, tuomassa iloa paitsi silmälle, myös mielelle.

SEES – Sovussa arjen kanssa.

Elisa Koivumaa

SEES Company

Kuvat: Sanna Lehto

SEESin tarinasta lisää täältä.

Julkaistu

Eteeriset öljyt kesäloman joka tilanteeseen

Keraaminen SEES diffuuseri eteerisille öljyille.

Kesä tuo tullessaan raikkaan meren ja mökkisaunat, toivottavasti ystävien ja sukulaisten tapaamiset. Valoisat yöt, hyttyset ja punkitkin. Eteeriset öljyt ovat luonnollinen tapa karkoittaa epämieluisat hyönteiset, ja niistä saa iloa, apua, rohtoa ja rentoutusta kesän kaikkiin hetkiin.

Ideoita eteeristen öljyjen käyttöön:

  • Luonnollisen ja kemikaalittoman punkki- ja hyttyskarkotteen saat, kun sekoitat pieneen spray-pulloon puoli desilitraa vettä, 10 tippaa laventelia, 10 tippaa sitruunaa, 10 tippaa eucalyptusta ja 5 tippaa teepuuta. Suihkuta seosta vaatteille, älä suoraan iholle. Voit suihkutella myös petivaatteita ja kenkiä – kaikkea mihin punkit tykkäävät kiivetä, mutta missä toivot niiden pysyvän loitolla. Ota spray mukaan metsäretkelle ja suihkuttele tasaisesti housunlahkeisiin ja hihansuihin. Eteeriset öljyt tekevät samalla hyvää mielelle, mutta punkit ja hyttyset karttavat niitä.
  • Nukahtamisvaikeuksiin ja valoisiin öihin auttaa laventeli. Laventelia on käytetty satoja vuosia rauhoittamaan mieltä. Tiputa laventelia suoraan tuoksukivelle ja pidä kivi yöpöydällä. Laventeli on myös ihana kesätuoksu: tippa ponnariin tai paidan kokolappuun niskassa antaa ihanan parfyymintuoksun koko päiväksi – ilman kemikaaleja.
  • Kesän rentouttavimpiin hetkiin kuuluu tietysti sauna. Lisää lihasjännityksiä laukaisevaa eucalyptuksen eteeristä öljyä pari tippaa löylyveteen ja heitä kiukaalle. Eucalyptus tuoksuu ihanasti löylyn ajan, mutta ei enää seuraavalla saunakerralla. Eucalyptus rentouttaa kehoa ja laukaisee stressaantunutta mieltä.
  • Sitruunan eteerinen öljy on mökkisiivojan paras apuri. Luonnollinen ja virkistävä sitruunaöljy sopii mökin, veneen ja kodin pintojen puhdistukseen. Lisää suihkepulloon muutama tippa fairya, 10 tippaa sitruunan eteeristä öljyä, 0,5 dl väkiviinaetikkaa ja 4 dl vettä. Suihkuta ja pyyhi – luonnollista ja biohajoavaa pesuainetta voi käyttää myös terassikalusteiden ja vaikka trampoliinin puhdistukseen. Letkulla suihkuttelu ja pesu on turvallista tehdä suihkuttelun jälkeen, sillä siivoussuihkeen ainesosat ovat biohajoavia.

  • Teepuun eteerinen öljy puolestaan on kaikkien pienten haavojen ja nirhaumien, syylien, rakkuloiden, huuliherpeksen ja finnien kätevä ja tehokas apuri. Kostuta pumpulipuikon pää teepuuöljypulloon ja painele ongelmakohtaan. Teepuuöljy on eteerisistä öljyistä niitä harvoja, joita voidaan käyttää suoraan iholle.

Kesän parhaat lahjat ja tuliaiset ovat biohajoavia ja kotimaisia. Tutustu ihanaan uutuuspakettiimme, jossa on diffuuseri eli tuoksukivi ja neljä eteeristä öljyä.

Ihanaa alkanutta kesää!

Julkaistu

Akneiho ei kaipaa kemikaaleja – eteeriset öljyt puhdistavat

SEES eteerinen öljy laventeli teepuu eucalyptus sitruuna

Epäpuhdas ja ongelmainen akneiho ei kaipaa kemikaaleja. Luonnon omat ihmeaineet, laventelin ja teepuun eteeriset öljyt, kuivattavat finnit ja näpyt iholta tehokkaasti ja samalla desinfioivat epäpuhtaudet.

Teepuun eteerinen öljy on vuosisatoja vanha luontaisesti antibakteerinen luonnon lääkeaine. Teepuun eteerisellä öljyllä voidaan hoitaa ihon pieniä haavaumia, tulehduksia, finnejä, kynsisieniä, syyliä ja huuliherpestä. Teepuuöljyä voi käyttää laimentamattomana pieniä määriä suoraan iholle tai laimennettuna laajemmalle alueelle. Aknesta kärsivälle iholle voit kokeilla kastaa vanupuikon pään teepuuöljyyn ja painella hellästi finnien päälle. Jos ongelma-alue iholla on laajempi kannattaa sekoittaa muutama tippa teepuun eteeristä öljyä veteen ja pyyhkiä iho omatekoisella kasvovedellä. Epäpuhdas iho kaipaa päivittäistä puhdistusta ja huoltoa.

Laventelin eteerinen öljy tunnetaan puolestaan arpien ehkäisijänä ja niin ikään antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi tulehdusten ehkäisijänä. Laventelilla on ihohuokosia supistava vaikutus ja se sopii ihon puhdistukseen ja ihon öljypitoisuuden tasapainottamiseen. Laventelin käyttö on ihanteellista iltarutiinien aikaan, sillä sen huumaava tuoksu rentouttaa ja auttaa nukahtamaan. Laita muutama tippa laventeliöljyä perusöljyn (kuten SEES No. 3 Tuoksuton) sekaan ja kosteuta iho. Monikäyttöinen laventeli sopii mielen rauhoittajaksi myös sellaisenaan tyynyliinan kulmaan tai lakanapyykin pesuveteen.

Tässä muutama yksinkertainen ohje laventelin eteerisen öljyn käyttöön:

Laventeli-vartaloöljy:

Lisää kämmenelle loraus perusöljyä ja siihen suoraan muutama tippa laventelin eteeristä öljyä. Hiero vartalolle etenkin iltaisin, sillä laventeli rauhoittaa.

Hyttyskarkoite:

Laita tippa laventelia hiuksiin tai paidan niskassa olevaan koko-lappuun. Toimii paitsi ihanana luonnollisena hajuvetenä, mutta myös hyttyskarkotteena. Paras ja puhtain kesätuoksu!

Käsisaippuaan ja suihkugeeliin:

Tuoksuton käsisaippua tai suihkugeeli saa ihanan ja luontaisesti antiseptisen sekä raikkaan tuoksun, kun laitat 5-10 tippaa laventelia suoraan valmiin tuotteen joukkoon. Ei kemikaaleja ja mieli rentoutuu suihkussa ja käsien pesulla.

Akneihon hoito ja finnit:

Laita tilkka haaleaa vettä mukin pohjalle ja lisää sinne pari tippaa laventelin eteeristä öljyä. Kostuta vanulappu itsetehtyyn kasvoveteen ja sivele ongelmakohtiin, kuten selän alueelle. Vältä laventelin joutumista silmiin.

Tutustu tarkemmin eteerisiin öljyihimme

SEES No. 1 Teepuun eteerinen öljy

SEES No. 2 Laventelin eteerinen öljy

Neljän eteerisen öljyn pakkaus edullisemmin tästä.

Julkaistu

SEES mukana MUJI Marketissa 14.-15.8.20

tuoksukivi sees muji helsinki mistä tuoksukivi

Tulevana viikonloppuna järjestettävä MUJI Community Market -tapahtuma tarjoaa paikallisille tuottajille, taiteilijoille ja käsityöläisille mahdollisuuden esitellä ja myydä tuotteitaan MUJI Kamppi -myymälän asiakkaille. SEES on yksi kolmesta kotimaisesta yrityksestä, joka on mukana ensimmäistä kertaa järjestettävässä MUJI Marketissa.

Kokosimme myyntiin tarjouspaketteja tuotteistamme ja luvassa muutakin markkinahumua- ja hulinaa! Kaikkia tuotteita on mahdollista myös tuoksutella ja testata paikan päällä, mikä verkkokaupan kautta ostaessa ei onnistu. Myyntikärryssämme on pyykkietikoita, tekstiilisuihkeita, ihoöljyjä ja eteerisiä öljyjä. Kaikki tuotteemme ovat kotimaisia, tuoksutettu vain aidoilla eteerisillä öljyillä, eivätkä ne sisällä mitään kemikaaleja, keinotekoisia ainesosia tai luontoa kuormittavia yhdisteitä.

Tule juttelemaan ja nappaamaan parhaat tarjoukset perjantaina tai lauantaina klo 11-18 välillä. Kuulemme mieluusti myös asiakkaidemme ajatuksia tuoksuista, tuotetoiveista ja fiiliksistä. Järjestämme marketissa myös arvontoja ja polkaisemme käyntiin uutiskirje-palvelumme, jonka kautta lähetämme jatkossa tilaajille tietoa ja tarjouksia tuotteistamme. MUJIssa on myös kesä-alen loppukiri meneillään, joten sieltä sopii poimia parhaat tuotteet alkavaan syksyyn.

Ajatus MUJI Market -tapahtumalle on lähtenyt MUJIn halusta olla vuorovaikutuksessa paikallisen yhteisön kanssa, ja yhdistää yhteisön, ihmiset ja tuotteet toistensa kanssa. Tämä sopii tietysti hyvin myös SEESin ideologiaan – haluun tarjota asiakkaille parasta mahdollista laatua, kotimaista, lähellä tuotettua ja eettistä.

Tervetuloa

Löydät SEES Companyn myynti-kärryn MUJIsta, Kauppakeskus Kampin 4. kerroksesta 14.-15.8.20 perjantaina ja lauantaina klo 11-18. Mukana myös LIQ ja Evolum.

Mikä MUJI?

MUJI on perustettu Japanissa vuonna 1980. Kaiken perustana on tuotantoprosessin järkeistäminen niin,että tuotteet ovat yksinkertaisia ja edullisia, mutta silti hyvälaatuisia. Tuotantoprosessia käytiin läpi erityisesti materiaalin valinnassa, tuotantomenetelmiä kyseenalaistamalla ja pakkausten yksinkertaistamisessa. Esimerkiksi paperin valkaisu lopetettiin. MUJI alkoi heti alusta käyttää tätä valkaisematonta vaalean beigeä paperia pakkauksissa ja tuotteiden etiketeissä. Lopputuloksena tuotevalikoima oli puhdas ja raikkaan tuntuinen, ja MUJIn pelkistetyt tuotteet erottuivat markkinoilta saaden
kiitosta sekä kotimaassa Japanista että koko maailmassa.

Kuluttaja usein ajattelee “minun on saatava tämä”. MUJI ajattelee mieluummin “tämä on tarpeeksi hyvä” tai “tämä toimii”. MUJI haluaa järkevillä ja toimivilla tuotteilla vastata kriittisenkin kuluttajan vaatimuksiin. MUJIn tuotteet eivät varsinaisesti ole minimalistitia, vaan antavat ikään kuin hyvän perustan elämään ja toimivampaan arkeen.

Mikä SEES?

SEES Company on uusi suomalainen luonnonkosmetiikkaan ja kodinpuhdistusaineisiin erikoistunut yritys. SEES pyykkietikat, ihoöljyt, tekstiilisuihkeet ja eteeriset öljyt raikastavat kodin ja ylevöittävät arkea. Tuoteperheessä korostuvat pohjoismainen estetiikka, puhtaat ja ekologiset raaka-aineet, pitkään hiotut tuoksuyhdistelmät ja tuotantoprosessin eettisyys. Kaikki tuotteemme ovat kemikaalittomia, eivätkä ne sisällä keinotekoisia ainesosia. Tuotteita yhdistää tuoksumaailma, joka perustuu puhtaisiin ja luonnollisiin eteerisiin öljyihin. SEES tekee kanssasi arjen hetkistä erityisiä ja kauniita: sellaisia, jotka luovat mielekkäitä arkimuistoja vuosiksi eteenpäin.

NÄHDÄÄN MUJISSA!

Julkaistu

Eteeristen öljyjen käyttö ja vaikutukset

laventeli eteerinen öljy sees company laventeliöljy

Eteeristen öljyjen käyttö fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin lähteenä tunnetaan jo vuosisatojen takaa. Eteeriset öljyt ovat yhden kasvilajin osasta kerättyjä puhtaita luonnonöljyjä. Aidot eteeriset öljyt saadaan höyrytislaamalla kasvin kukasta, hedelmästä, siemenistä, lehdistä, pihkasta tai juurista. Aidoissa eteerisissä öljyissä ei ole mitään kemiallisia täyteaineita, eikä niistä ole poistettu mitään. Eteerisiä öljyjä on käytetty ympäri maailman jo vuosituhansien ajan hoitamaan kehoa ja mieltä, sekä tuomaan tuoksua.

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää tuomaan tuoksua, mutta öljyjen ominaisuudet tekevät keholle paljon muutakin. Osa öljyistä virkistää mieltä, toiset rauhoittavat. Joillakin eteerisillä öljyillä on yhteys ruoansulatukseen tai aineenvaihduntaan. Eteeriset öljyt myös rentouttavat, laukaisevat stressiä, auttavat keskittymään ja nukahtamaan.

Eteeristen öljyjen käyttötavat ja käyttö ja käyttötarkoitukset

Eteeristen öljyjen käyttötapoja

Aromaterapia on eteeristen öljyjen käyttämistä sairauksien luonnonmukaisessa hoidossa sekä hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämisessä ja edistämisessä. Eteerisiä öljyjä käytetään aromaterapiassa eri tarkoituksiin. Eteerisillä öljyillä aktivoidaan ihmisen tunne-elämän tasapainoa ja harmoniaa, sekä aktivoidaan kehoa. Hoitavassa aromaterapiassa öljyjä käytetään ulkoisesti hieronnassa, hauteissa, kylvyssä tai höyryhengityksessä.

Aromaterapiahieronnassa eteeriset öljyt laimennetaan johonkin perusöljyyn, kuten SEES ihoöljyissä viinirypälesiemenöljyyn. Eteeriset öljyt eivät liukene veteen, mutta ne sekoittuvat hyvin kasviöljyihin ja alkoholiin. Eteeristen öljyjen koostumus ei ole kovin öljymäinen, vaan pikemminkin kevyt ja ne haihtuvat nopeasti. Eteeriset öljyt toimivat mieleen ja kehoon monin eri tavoin, toisin kuin keinotekoiset ja kemialliset hajusteet, jotka vain tuoksuvat hyvälle.

Verkkokaupassamme on myynnissä neljä erilaista eteeristä öljyä. Kaikki eteeriset öljymme ovat 100 % puhtaita ja aitoja luonnontuotteita. Olemme valinneet juuri nämä eteeriset öljyt niiden ominaisuuksien, eettisyyden, puhtauden ja kestävyyden vuoksi osaksi tuotevalikoimaamme.

Lue kustakin eteerisestä öljystä, sen ominaisuuksista ja käyttötavoista tarkemmin verkkokaupastamme:

No. 1 Teepuu

No. 2 Laventeli

No. 3 Eucalyptus

No. 4 Sitruuna

Turvallinen käyttö

Eteeriset öljyt ovat sellaisenaan myrkyllisiä, eikä niitä saa nauttia sisäisesti. Eteeriset öljyt tulee säilyttää lasten ulottumattomissa ja niissä pitää noudattaa aina annosteluohjeita. Varo eteeristen öljyjen joutumista silmiin. Suurinta osaa eteerisistä öljyistä ei saa käyttää laimentamattomana iholle. Huomaa tämä myös esim. kylpyvedessä: öljy ei liukene veteen, jolloin se voi osua suoraan ihoon, jäädessään veden pinnalle. Eteerinen öljy sekoitetaan aina ensin johonkin perusöljyyn (esim. SEES tuoksuton viinirypälesiemenöljy) ja sen jälkeen kylpyveteen tai iholle. Eteerisiä öljyjä ei suositella lapsille, eikä niiden laajaa käyttöä myöskään suositella raskaanaoleville.

Julkaistu

Tekstiilisuihke neutraloi epämiellyttävät hajut

SEES tekstiilisuihke poistaa pahat hajut. Paha haju pois kengistä, pyyhkeistä ja vaatteista etikalla.
Bergamotti ja sitruuna tekstiilisuihke Sees

Tekisikö mieli puhdistaa eläintalouden auton takakontti, mökin ummehtunut sohva tai ryijy, joogamatto tai puvuntakin kainalot? SEES tekstiilisuihke on pitkän tuotekehittelyn tulos, luonnollinen ja biohajoava vastaus vaikeasti pestävien tekstiilien raikastamiseen ja epämiellyttävien hajujen neutralointiin. SEES tekstiilisuihkeet ovat luomulaatuisia, väkiviinaetikkapohjaisia ja ne ovat tuoksutettu vain 100 % aidoilla eteerisillä öljyillä.

Tuoksuvaihtoehtoja on kaksi:

No 1. bergamotti & sitruuna

No. 2 appelsiini & piparminttu

Urheiluvarusteiden puhdistaja

Jokainen meistä tietää, miltä vaikkapa jääkiekkovarusteet haisevat. Hiki pinttyy varusteisiin, joita on mahdoton pestä pesukoneessa. Samoin käy monille muille urheiluvarusteille, kuten joogamatolle, kengänpohjallisille tai lenkkareille. Vaate haisee pesun jälkeen ummehtuneelle ja tunkkaiselle, jopa homeelle. Vaikka voisitkin pestä ne pesukoneessa, pinttynyttä hajua on vaikeaa saada pois. Vesi ja pyykinpesuaine eivät aina toimi, varsinkaan jos kysessä on keinotekoinen materiaali. Treenipaidan kainalot haisevat, vaikka se on juuri tullut pyykistä.

Väkiviinaetikan salaisuus pilee kemiassa. Etikka neutraloi tekstiilistä hajut, eikä peitä niitä alleen. Tekstiilin kuituihin pinttyneet hajut neutraloituvat. Paitsi että väkiviinaetikka poistaa pahat hajut, se tekee teksiilille saman, mitä mankeli: se sulkee neutraloinnin jälkeen tekstiilin kuidut, jolloin lian on vaikeampi tarttua siihen. SEES tekstiilisuihkeen etikka poistaa pahan hajun ja jäljelle jää vain eteeristen öljyjen raikas tuoksu.

Tekstiilisuihke kodinpuhdistuksessa: saunanovesta ja suihkuseinästä pois kalkkitahrat ja puupinnoilta musteläiskät

SEES tekstiilisuihkeet sopivat erinomaisesti myös kodin monille muillekin pinnoille. Suihkuta tekstiilisuihketta keittiöpyyhkeen kulmaan ja hankaa kevyesti puupinnoilta esimerkiksi kuulakärkikynästä tulleet tahrat. Voit suihkuttaa tekstiilisuihketta myös suoraan viemäriin, antaa vaikuttaa ja huuhdella vedellä. Suihkuverhon saat myös puhtaaksi suihkuttamalla tekstiilisuihketta suoraan verholle ja antamalla sen vaikuttaa noin tunnin ajan. Pese verho sen jälkeen koneessa tai käsin kevyesti. Voit jättää kevyen suihkauskerroksen vielä lopuksi verhoon, se estää homeen muodostumista suihkuverhoon.

Tekstiilisuihke sopii happamuutensa ansiosta myös kylpyhuoneen kalkki- ja saippuasaostumien puhdistuksen. Jos saunan lasiovessa tai suihkuseinässä on kalkkipisaroita, suihkuta tekstiilisuihketta lasipinnalle, pyyhi pehmeällä pesusienellä ja huuhtele huolellisesti. Älä hankaa, jotta et naarmuta lasia.

Tekstiilisuihke sopii erinomaisesti kodin koville pinnoille yleispuhdistusaineeksi. Väkiviinapohjainen tekstiilisuihke ei kuitenkaan happamuutensa vuoksi sovi alumiinille, emalialtaille, kalkkikivelle, marmorille ja polyakrylaatille. Kokeile tekstiilisuihkeen sopivuutta aina ensin pienellä määrällä huomaamattomaan kohtaan niin tekstiilien kuin kaikkien muidenkin materiaalien kohdalla. Lue lisää vinkkejä etikan käyttöön Rajamäen sivuilta.

Kotimaista, biohajoavaa ja helppoa

Kaikki SEES Companyn tekstiilisuihkeet on valmistettu käsin Suomessa, parhaista mahdollisista raaka-aineista. Tekstiilisuihkeiden pohjana on luomulaatuinen väkiviinaetikka, johon on pitkän tuotekehittelyn tuloksena yhdistetty optimaalinen määrä ja yhdistelmä eri eteerisiä öljyjä. Eteeriset öljyt raikastavat ja piristävät mieltä kotipuhteiden lomassa. Etikan tuoksu haihtuu kuivuessaan ja mieto eteeristen öljyjen tuoksumaailma valtaa kodin. SEES – Sovussa arjen kanssa.

Julkaistu

Pyykkietikan käyttö – Miten, miksi ja milloin?

biohajoava SEES pyykkietikka raikas mänty ja appelsiini eteeriset öljyt. Biodegradable laundry vinegar pine and orange essential oil.

Pyykkietikka on noussut viime aikoina uuteen suosioon. Monipuolinen etikka on kuitenkin ollut osa ihmisten arkea jo tuhansien vuosien ajan. Sitä on käytetty muun muassa ruoan säilömiseen ja maustamiseen, lääkeaineena sekä kodin puhdistukseen.


Veteen laimennettuna ja eteerisillä öljyillä tuoksutettuna etikka on ihanteellinen pyykin huuhteluaine. Pyykkietikka on luonnollisin ja luontoystävällisin silloin, kun sen valmistamiseen on käytetty luomulaatuista väkiviinaetikkaa ja pelkästään luonnollisia eteerisiä öljyjä. Pyykinhuuhteluaineita valittaessa kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, mitä tuote sisältää. Väkiviinaetikasta tehty pyykkietikka on luonnonmukainen vaihtoehto, toisin kuin maaöljystä tehty etikkahappopohjainen tuote. Markettien edulliset pyykkietikat ovat yleensä etikkahappopohjaisia ja veteen laimennettuja, sekä keinotekoisilla hajusteilla hajustettuja seoksia. Luonnollinen pyykkietikka, joka täyttää sille ladatut odotukset, on aina väkiviinaetikkapohjaista ja tuoksutettu vain luonnollisilla eteerisillä öljyillä. Vaikka etikkahappopohjaiset pyykkietikat voivat tuntua edullisilta, niiden teho on aivan toista luokkaa, kuin neutralisoivan aidon etikan. Aito pyykkietikka on kemikaaliton vaihtoehto, eikä se kuormita luontoa.

Miksi käyttää pyykkietikkaa?

Tähän on monia hyviä syitä. Seesille tärkeimmät syyt ovat ekologisuus, sekä pyykkietikan hyödyt tekstiileille. Pyykkietikka raikastaa vaatteet neutraloimalla niistä pois epämiellyttävät hajut, eikä peittämällä hajuja kemikaaleilla alleen, kuten perinteiset huuhteluaineet tekevät. Pyykkietikalla saa pois pahat hajut myös urheiluvaatteista, jotka saattavat pinttyä vaatteeseen jo muutaman käyttökerran jälkeen, vaikka vaatetta olisikin pesty pesukoneessa.

Pyykkietikka kirkastaa vaatteiden värit ja pidentää niiden käyttöikää. Etikka toimii siten, että se sulkee tekstiilin kuidut ja ehkäisee lian ja pölyn tarttumista. Pyykkietikka tekee tekstiilille saman mitä mankeli: pörröiset tekstiilikuidut sulkeutuvat toisiaan vasten, jolloin pölyn ja lian on vaikeampaa tarttua tekstiiliin. Myös muiden kodintekstiilien kohdalla pyykkietikan hyödyt ovat moninaiset: lakanat pysyvät ryhdissä pidempään ja pyyhkeiden imukyky säilyy, kun etikka ei tuki tekstiilin kuituja ja tee sen pinnalle kemikaalikalvoa. Pyykkietikka poistaa vaatteista myös sähköisyyden, mikä varsinkin kuivausrumpua käyetettäessä usein lisääntyy.

Väkiivinaan tehty pyykkietikka on biohajoava eikä se rasita ympäristöä. Lisäksi eteerisillä öljyillä tuoksutettu pyykkietikka on kemikaaliton vaihtoehto pyykinpesussa. Pyykkietikka puhdistaa pesukoneen pesuainejäämät ja jättää koneen raikkaan tuoksuiseksi pesun jälkeenkin.

Miten pyykkietikkaa käytetään? Mihin lokeroon pyykkietikka laitetaan?

Käytä pyykkietikkaa kuten huuhteluainetta. Laita 2–3 korkillista suoraan pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon tavallisen pyykinpesuaineen lisäksi. Suoraan pullonsuusta tuoksuteltuna tuote tuoksuu voimakkaalle: niin etikalle kuin tuoksuaineillekin. Etikka kuitenkin haihtuu kokonaan vaattesta sen kuivuessa. Jäljelle jää pelkkä raikas tuoksu, mikä Seesin tuotteissa on aina peräisin vain ja ainoastaan aidoista ja puhtaista eteerisistä öljyistä, eikä koskaan keinotekoisista hajusteista.


Luomulaatuisesta väkiviinaetikasta valmistettu pyykkietikka on siis luontoystävällinen vaihtoehto monella tapaa:

  • valmistus uusiutuvista luonnonvaroista
  • tuote hajoaa luonnossa
  • pidentää tekstiilien käyttöikää
  • puhdistaa pyykkikonetta.

Mistä voi ostaa pyykkietikkaa?

Pyykkietikan suosio kasvaa koko ajan. Tuotteita saa yhä useammasta marketista ja tuotteeseen erikoistuneista verkkokaupoista, kuten Seesiltä. Markkinoilla olevien tuotteiden laatu ja sisältö vaihtelevat kuitenkin paljon.

Sees pyykkietikat ovat kotimaisia, käsin tehtyjä, parhaista mahdollisista raaka-aineista valmistettuja pyykinhuuhteluaineita kirjo- ja valkopyykille. Tuotteet eivät sisällä lainkaan keinotekoisia hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita. Sees pyykkietikat on valmistettu Suomessa biohajoavista ja vegaanisista raaka-aineista. Etikan haju haihtuu pestyistä tekstiileistä ja jäljelle jää vain raikas, puhdas tuoksu. Tuotteissa käytetyt, aidoista kasveista uutetut ja tislatut eteeriset öljyt tekevät pyykkietikoista ainutlaatuisia: pyykätessä mieli virkistyy ja rentoutuu. Eteeristen öljyjen tuoksu huumaa koko kodin ja tekee arjen tavallisista askareista, kuten pyykin pesusta, mielekästä ja kepeää.

Sees pyykkietikka: paras, puhtain ja laadukkain

Pitkän tuotekehittelyn ja markkinakartoituksen tuloksena syntyi Sees. Suomalaista työtä kunnoittava, eettisesti toimiva ja laatua arvostava kotimainen brändi. Kaikki tuotteemme on tehty parhaista mahdollisista raaka-aineista eettisesti kestävimmällä mahdollisella tavalla. Tämä tarkoitta käytännössä sitä, että olemme tiettävästi ainoa yritys, joka on tuonut markkinoille pyykkietikan, joka on tehty luomulaatuiseen väkiviinaetikkaan, eikä sitä ole laimennettu vedellä. Tämän lisäksi mikään Seesin tuote ei ole tuoksutettu millään keinotekoisella hajusteella, eikä missään tuotteessamme ole käytetty säilöntä- tai väriaineita. Kaikki tuotteemme on vegaanisia eikä niitä ole testattu eläimillä.

Tutustu Seesin pyykkietikoihin täältä.

Julkaistu

Näin syntyi SEES: luonto, laatu ja design

SEES luonto, laatu ja design. Paras pyykkietikka ja aidot eteeriset öljyt

Ihanaa, löysit tiesi SEESin maailmaan! SEES Companyn tarina alkoi vuonna 2019, kun huomasin kaipaavani kotimaista vaihtoehtoa kodinpuhdistus- ja luonnonkosmetiikkamarkkinoille, joissa yhdistyisivät nämä kolme: luontoystävällisyys, raaka-aineiden korkea laatu ja suomalainen design. Markkinoilla oli kyllä kauniita tuotteita, mutta ne eivät kestäneet tuotteiden alkuperän selvittämistä, ja sitten oli luonnonmukaisia ja puhtaita tuotteita, joissa ei oltu hyödynnetty suomalaista vahvaa muotoilu- ja designosaamista. Tavoitteenani oli luoda tinkimätön kotimainen brändi, joka ei lintsaa missään kohtaa. Työtä on määrittänyt tuotannon jokaisessa vaiheessa eettisyys, laatu ja halu tehdä parasta. Syntyi tuoteperhe, joka tuo mielekkäitä hetkiä suomalaisten arkeen sekä ekologisuudellaan että estetiikallaan.

Valikoimaamme kuuluvat pyykkietikat, eteeriset öljyt, tekstiilisuihkeet ja ihoöljyt, joita kaikkia yhdistää 100 % aitojen eteeristen öljyjen hienostunut tuoksumaailma. Tuotteeemme ovat vegaanisia, eikä niissä ole eläinperäisiä tai geenimuunneltuja aineita, mineraaliöljyjä, silikaatteja, keinotekoisia väri- tai tuoksuaineita eikä mitään säilöntäaineita. Tuotteet on valmistettu ilman eläinkokeita.

Sovussa arjen kanssa

Kaikki meistä kaipaavat piristystä ja iloa arkisiin hetkiin – näinä poikkeuksellisina aikoina varmasti enemmän kuin koskaan. Vietämme aikaa kotona nyt ennätyksellisen paljon. On tärkeää, että arjen askareet tuntuvat mielyttäviltä ja ravitsevat kaikkia aistejamme. Biohajoavissa pyykkietikoissamme on käytetty vain luomulaatuista väkiviinaetikkaa, sekä tuoksuina 100 % aitoja eteerisiä öljyjä. Tuoksuyhdistelmiä on valittavana neljä erilaista, jotka vaikuttavat mieleen eri tavoin: virkistäen, rauhoittaen, voimistaen ja tasapainottaen. Pyykinpesun lomassa eteeriset öljyt hoivaavat meitä, samalla kun etikka tekee hyvää paitsi tekstiileille myös pyykinpesukoneelle.

Oletko pohtinut, miten raikastaa kotieläimiä kuljettanut auto, joogamatto, huonekalut, mummolan ryijy tai jääkiekkovarusteet? Luomulaatuiset ja biohajoavat etikkapohjaiset ja monikäyttöiset SEES tekstiilisuihkeet raikastavat vaikeasti pestävät ja tunkkaiset tekstiilit. Tekstiilisuihkeet sopivat myös monille kodin koville pinnoille, kuten puupintojen puhdistukseen sekä kalkkiroiskeiden tehokkaaseen puhdistukseen saunan lasiovesta tai suihkuseinästä. Luonnollinen ja kemikaaliton tekstiilisuihke on omiaan lapsiperheisiin, joissa halutaan vähentää kodin kemikaalikuormaa ja säästää luontoa. Suihkauta ja anna kuivua. Etikka haihtuu kuivuessaan ja jäljelle jää vain eteeristen öljyjen hienostunut tuoksu.

Luonnonkosmetiikkastandardit täyttävät SEES ihonhoitoöljyt ovat viinirypälesiemenöljypohjaisia, eteerisillä öljyillä viimeisteltyjä ihon korkealaatuisia kosteuttajia. Öljyt ja niiden tuoksuyhdistelmät ja laatu ovat ainutlaatuisia Suomessa ja niiden tuotekehitys on ollut pitkän työn tulos. Ihoöljyt ovat valmistettu Suomessa, eikä niissä ole mitään keinotekoisia ainesosia tai hajusteita. Nopeasti imeytyvät öljyt sopivat herkällekin iholle, raskausvatsalle, vauvahierontaan ja atooppiselle iholle. Valikoimassamme on kolme ihoöljyä: tuoksuton, sekä kaksi eteerisillä öljyillä tuoksutettua ihon korkealaatuista kosteuttajaa, niin naisille kuin miehille.

Kodissa vallitseva tunnelma, keskittymistä vaativat opiskelu- ja etätyöt, rentoutuminen ja rauha ovat tärkeitä elementtejä ja rauhallisen kodin peruspilareita. Eteeristen öljyjen vaikutukset tiedetään jo satojen vuosien takaa. SEESin eteeriset öljyt ovat 100 % aitoja ja ne on valittu suomalaiseen mielenmaisemaan ja sääolosuhteisiin sopiviksi. Valikoimaamme kuuluu neljä eteeristä öljyä: teepuu, laventeli, eucalyptus ja sitruuna.

Suomalainen laatu ja osaaminen

Päivittäiset rutiinit ovat urautuneet meihin kuin vuosikausien ajan toistetut askelmerkit. Ne ovat toimia, jotka selvittelevät arjen solmuja ja saavat elämän soljumaan mutkattomammin.  SEES tekee kanssasi arjen hetkistä erityisiä ja kauniita: sellaisia, jotka luovat mielekkäitä arkimuistoja vuosiksi eteenpäin. Mikään ei kuitenkaan synny itsestään. SEESin maailma ja tuotteet ovat suuren työn tulos ja kiitos kuuluu monelle.

SEESin visuaalisen maailman on luonut graafikko Päivi Häikiö, kuvitukset loi kuvittaja Maria Sann ja valokuvien takana on valokuvaaja Riikka Kälkäjä. Taustalla on ollut huima joukko suomalaisia eri alojen ammattilaisia, joista jokaista käy nöyrä kiittääminen. Ilman teitä tästä unelmasta ei koskaan olisi tullut totta.

Tervetuloa SEESin maailman ja olemaan sovussa arjen kanssa.

Elisa

SEES Companyn perustaja